65-jarig jubileum

65-jarig jubileum van “De Vrijheid” Castricum

Schietsportvereniging De Vrijheid Castricum vierde op 7 september 2013 het 65-jarig jubileum van “De Vrijheid” met een open dag en demonstratietrainingen met een breed scala aan activiteiten en informatie over de schietsport. Belangstellenden konden onder deskundige begeleiding kennis maken met de schietsportdisciplines die op de prachtige banen van de vereniging beoefend kunnen worden.

De schietsport kent een zeer grote diversiteit aan onderdelen (disciplines). Ze wordt namelijk beoefend met verschillende vuur- en luchtdrukwapens, waarvoor afzonderlijke disciplines zijn ingesteld. De vuurwapens variëren van zeer moderne schietsportwapens tot zeer oude voorladers uit vorige eeuwen. S.V. De Vrijheid Castricum kent verschillende disciplines, zoals Luchtgeweer, Klein Kaliber Geweer, Groot Kaliber Karabijn, Pistool en Revolver.

Mede dankzij de goede faciliteiten die de vereniging met haar bijna 100 leden kan bieden zit er nog steeds progressie in de schietsport. Dit wordt echter wel bemoeilijkt door de strenge regelgeving en veiligheidsmaatregelen waar schietsportverenigingen aan dienen te voldoen, maatregelen die echter volledig terecht zijn. De voorzitter, secretaris en de medebestuursleden zijn zich zeker bewust van het belang van een deskundig kader, want niet alleen worden leden aangespoord trainerscursussen te volgen en actief mee te doen met de interne competitie, maar ook bestaat de mogelijk om cursussen van de KNSA te volgen. Recent is een aantal leden bereid gevonden de cursus Verenigings Veiligheidsfunctionaris (VVF) te volgen.

De schietsportvereniging aan de Korte Brakersweg 1 in Castricum is actief op zoek naar nieuwe leden en biedt je de mogelijkheid om eens kennis te maken met onze mooie sport. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door ruim 41.000 bij de KNSA geregistreerde sportschutters van jong tot oud wordt beoefend.

 

Open-Dag-Schietsport-Castricum

 

Routebeschijving

Schietbaan

S.V. De Vrijheid Castricum
Korte Brakersweg 1
1902 GP Castricum

Naast/achter het Jac. P. Thijsse College
GPS Coördinaten: 52.55100, 4.68777
Bij Google Street View zoeken naar: De Bloemen 67, Castricum

Telefoon 0251-657538 (alleen tijdens openingstijden)

Contact

Stuur een e-mail naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correspondentieadres:
Secretariaat
Hogeweg 159
1906 CG  LIMMEN