Emmen-pas

Emmenpas-klein 1Sportschutters met de disciplines 100 meter en 300 meter kunnen terecht bij Schietsportcentrum Emmen. Je kunt daarvoor bij het Bestuur een Emmen-pas aanvragen.

Voor individuele schutters is het mogelijk om een zogenaamde Emmen-pas aan te schaffen. Deze Emmen-pas bestaat uit maximaal 10 schietbeurten voor een totaaltarief van € 90,00, of maximaal 5 schietbeurten voor een tarief van € 50,00. Deze schietbeurten betreffen schietactiviteiten voor een heel uur. Met de zogenaamde Emmen-pas is het mogelijk om via de Emmen-baanplanner, een baan op zaterdag, dinsdagmiddag of donderdagmiddag te reserveren. De meeste dagen zullen beschikbaar zijn; de enige dagen die voor de Emmen-pashouders niet beschikbaar zijn, zijn die dagen waarop KNSA-wedstrijden worden gehouden of waarop anderszins de baan niet in gebruik is vanwege bijvoorbeeld de weersomstandigheden, zoals vorst.

De aanschaf van een Emmen-pas is uitsluitend mogelijk door tussenkomst van de desbetreffende schietvereniging waarvan de betrokkene lid is. Het is dus niet mogelijk dat individuele schutters een Emmen-pas bij de Stichting OES aanschaffen. Nog los van de logistieke voordelen van dit systeem, wordt hiermee tevens benadrukt dat er sprake is van het in verenigingsverband beoefenen van de schietsport.

Zoals gezegd, kan de Emmen-pas worden aangevraagd door het bestuur van de desbetreffende vereniging. De aanvraag geschiedt door middel van een formulier en vervolgens worden de passen op naam aangemaakt en niet eerder toegezonden dan nadat voor de desbetreffende passen is betaald.

De Emmen-pas wordt op naam van de desbetreffende schutter, door tussenkomst van de vereniging, verstrekt. Deze Emmen-pas is niet overdraagbaar, en dat wil zeggen dat uitsluitend de schutter die op de Emmen-pas staat vermeld, met gebruik van deze pas reserveringen mag doen en de desbetreffende schietbaan mag gebruiken. Het kan zijn dat de Baancommandant dan wel het beheer van de schietbaan een aanvullende legitimatie, zoals een officieel legitimatiebewijs of een KNSA-schutterslicentie, vraagt. De Emmen-pas wordt uitsluitend verstrekt aan KNSA-schutters; wanneer om wat voor reden dan ook, de Emmen-pashouder de status van schutter bij de KNSA verliest, is de pas ongeldig.

Voor nadere gegevens verwijzen wij tevens naar http://www.schietsportcentrum.nl of naar:

Schiet- en Jachtsportcentrum Emmen
Veenakkers 30